(Hirdetésazonosító: 80428874) Hirdetés kezelése »
3 db
Ár: 300  Ft Ár: 280  Ft Ár: 332  Ft Ár: 300  Ft Ár: 284  Ft Ár: 332  Ft Ár: 292  Ft Ár: 400  Ft Ár: 324  Ft Ár: 280  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: XI.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Katalógus szám: X3198

Szerző(k): Rideg Sándor
Könyv címe: Sámson
Sorozatban jelent meg: Olcsó Könyvtár
Műfaj: regény
Megjegyzés:
Kiadás éve, kiadó: 1977, Szépirodalmi Könyvkiadó,Budapest
ISBN: 9631509559
Könyv súlya: 164g
Könyv méretei: 10,5x 17,8cm
Könyv vastagsága: 1,8cm
A kötés típusa: puha karton
Könyv állapota: jó. Tollal írt ajándékozó üzenettel.

Fülszöveg: A bibliai Sámson hatalmas erejű óriás, aki egy szamár állkapocs-csontjával tucatnyi ellenségét veri agyon. A mi Sámsonunk magyar szolgalegény, aki nem annyira testi erejével, mint eszével, talpraesettségével tűnik ki. Történetünk idején még innen van a huszadik évén, de menekülnie kell falujából. Megjárja Budapestet, alkalmi munkákból él; felcsap hajóslegénynek, s lehajózik a Dunán, kalandokba keveredik Romániában. A legnagyobb kalandja azonban Budapesten esik meg vele: kapcsolatba kerül a titokban, föld alatt dolgozó kommunistákkal. A bátor, de egyedül verekedő Sámson közöttük társakra lel, s nagy vállalkozásokat hajtanak végre, mígnem lecsap rájuk az ellenforradalmi Magyarország rendőrsége. A Sámson-történet számos eleme életrajzi hitelességű: Rideg Sándorral esett meg, de az író átformálta, mesés elemekkel ötvözte össze, s ilyenformán önálló, megkapó hangú, sajátos humorú írásművé formálta.
Rideg történetének hősét a népmesék tündérvilágának és a keserű magyar valóságnak házassága szülte. Sámsont, az erőtől duzzadó fiatal parasztlegényt ugyan nem a mesék valamelyik szokásos feladata, hanem a 19-es forradalom bukása űzi el a szülői házból, de éppoly elszántsággal indul megkeresni a szegények igazát, mint akármelyik mesehős. Könnyű észrevenni, hogy Sámson életútjának elemeit a szerző önéletrajzi adatai alkotják, de Rideg csodálatos mesélőkedvvel, üde, színes nyelvvel, ragyogó fantáziával emeli a kis hétköznapi eseteket a költészet szférájában.
Tartalom:

3 darab könyv megvásárlása esetén 10 % , 6 darab könyv megvásárlása esetén 15 % kedvezményt tudok adni.
A telefont a munkám miatt gyakran nem tudom felvenni, kérem, hogy a terméklapon, vagy az e-mail címemre (krisztinagyulasi@gmail.com) írjon, mindenképpen válaszolok:)

A megrendelt terméket az alábbiak szerint tudom személyesen átadni:
A Savoya Parknál a hét 5 napján előző nap egyeztetett időpontban, de megbeszélés szerint át tudom adni az általam kínált termékeket a 4-es metró útvonalán is, illetve ahhoz közeli metrómegállókban (Deák tér, Astoria,Blaha Lujza tér...stb)

Postázás esetén a termékdíj & postázási díj átutalása után küldöm a megrendelését.
A postaköltség a mindenkor érvényben levő postai díjszabás szerint alakul, természetesen csomagolási költséget nem számítok fel.
Postázás mellett a megrendeléseket Foxpost-tal, MPL csomagautomatába, illetve DPD futárszolgálattal is tudom küldeni.

A megvásárolt termék előzetes egyeztetéssel Baracskán is átvehető.
Feladás dátuma: június 7. 17:41.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.