(Hirdetés azonosító: 83482104) Hirdetés kezelése »
7 db
Ár: 1 817  Ft Ár: 1 886  Ft Ár: 1 610  Ft Ár: 1 794  Ft Ár: 1 656  Ft Ár: 1 748  Ft Ár: 1 748  Ft Ár: 1 748  Ft Ár: 2 300  Ft Ár: 1 656  Ft

Tulajdonságok

Kerület: V.
Kategória: Egyéb

Leírás

Richard Rhodes - A halál mesterei

Az SS-Einsatzgruppék és a holokauszt feltalálása

Kiemelkedő munka a holokauszt történetéről Az atombomba születése című Pulitzer-díjas könyv írójától

Richard Rhodes A halál mestereiben elsőként tárja fel teljes mértékben azt, hogy milyen szerepet játszottak az Einsatzgruppék, a II. világháború elején Lengyelországban és a Szovjetunióban a Himmler SS-e által létrehozott hivatásos gyilkolóosztagok. A szerző bemutatja, hogyan használták fel ezeket, miközben a nácik két különböző tervet is készítettek arra, hogyan végezzenek a megsemmisítésre ítélt civil lakossággal.

Az 1941 júliusában elindított első terv a kelet-európai zsidókat adta az Einsatzgruppék kezére, amelyek 1941 és 1943 között 1,5 millió férfit, nőt és gyermeket lőttek le és temettek el tömegsírokban, például Babi Jarnál s ezeket a tömeggyilkosságokat mindeddig alábecsülték vagy figyelmen kívül hagyták a holokauszt történetének kutatói. Rhodes dokumentálja a program megszervezését és végrehajtását, és bemutatja azokat a szakembereket közgazdászokat, építészeket, ügyvédeket , akik a programot vezették és működtették, illetve a közönséges végrehajtókat, akik a tényleges gyilkolás nagy részét elvégezték.

Személyesen átvehető Budapesten, vagy kérésre postázni is tudom, illetve MPL, MPL postaautomata, Foxpost segítségével is eljuttathatom a könyvet.
Feladás dátuma: szeptember 6. 16:54.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.