(Hirdetésazonosító: 81238928) Hirdetés kezelése »
8 db
Ár: 237  Ft Ár: 225  Ft Ár: 228  Ft Ár: 249  Ft Ár: 240  Ft Ár: 213  Ft Ár: 249  Ft Ár: 237  Ft Ár: 350  Ft Ár: 237  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: VI.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Raymond Queneau: Az élet vasárnapja
Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz
Eredeti cím: Le Dimanche de la vie (1952)
Európa Könyvkiadó, Budapest 1982
Vidám Könyvek sorozat
Fordította: Bognár Róbert
Illusztrálta: Gyulai Líviusz
237 oldal, puha papírkötésben, megkímélt állapotban.
Méret: 12,1 x 18,4 x 1,1 cm
Súly: 187 g
ISBN: 9630727021

"Valentin belefog a következő oldal olvasásába: óvszert, előnyös házasságot ajánlanak az olvasónak... a következő két oldalon.. gyarmatokon szolgáló katonák keresnek haditámogató pót-keresztanyát... Valentin - fel nem foghatván, hogy az írás valótlanságok közlésére is szolgálhat - meg se próbálkozott a trükkel. Megint körbepillantott. Most már mennek. Csökkent a vágányok száma, a gyors kiválasztotta a magáét, és célirányosan robogáshoz látott. Valentin újra a képeslapba temetkezett. Az ötödik oldalon fent egy rajz volt látható. Szegényesen és régiesen öltözött, beesett arcú egyének álltak sorfalat a képen. A képaláírás ez volt: "Soh Seba szikh szerzetes hívei körében" ami rendkívüli módon megdöbbentette Valentint."
Az Angol Park és a Zazie a metróban szereplői után bemutatjuk a magyar olvasóknak a fent említett Valentint, vagyis Brut a katonát, a polgárpukkasztó, nyelvfacsaró és szóviccgyártó, olykor idétlen kamasz módjára vigyorgó, máskor szeretettel mosolygó, hol gyermetegül kegyelettelen, hol gyöngéden megértő Raymond Queneau 1951-es regényének együgyű és bölcs hősét, és társait, a talpraesett vénlány rőföst, a telt keblű sógornőt, a hólyag (vagyis korszerű szóhasználattal: dinnye) sógort s még sok mindenki mást, általuk pedig a harmincas évek valahai francia pici-polgárságát.

Átvehető személyesen Budapest Belvárosában, előzetes időpont egyeztetéssel.
Vidékre postán - a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően - ajánlott levélben, vagy DPD futárszolgálattal vagy (MPL, Foxpost) csomagautomatán keresztül, előreutalás után.

Köszönöm, ha megtekinted a többi feltöltött termékemet is.

20. század, filmadaptáció, francia, humoros, regény
Feladás dátuma: július 1. 18:39.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.