(Hirdetés azonosító: 83814384) Hirdetés kezelése »
8 db
Ár: 574  Ft Ár: 546  Ft Ár: 567  Ft Ár: 525  Ft Ár: 567  Ft Ár: 490  Ft Ár: 700  Ft Ár: 553  Ft Ár: 560  Ft Ár: 497  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: VI.
Kategória: Szépirodalom
Állapot: alig használt
Típus: Próza
Borító: Keménytáblás
Nyelv: Magyar

Leírás

Pierre Benoit: Szerelmes ellenségek
Egyedül jogosított magyar kiadás
Genius Kiadás
Fordította: Komlós Aladár
Kunossy Grafikai Műintézet R.-T. Budapest.
275 oldal, műbőr kötésben, szép állapotban.
Méret: 13,4 x 18,9 x 1,8 cm
Súly: 332 g

Részlet a könyvből:
Nevem Pierre Dumaine. Mi voltam, mit csináltam a háború előtt? Nem fontos. Ami azóta történt, mással is megeshetett volna. Ezért is merek róla beszélni. Az emberek általában a kelleténél többet foglalkoznak azzal, ami rendkívüli. A mozgósítás nyolcmillió franciát ért: ennek a nyolc milliónak írók. Bármelyikük átmehetett volna azon, amin én. Egyesek át is mentek, s ugyanúgy cselekedtek, ahogy jómagam, hiszen nem vagyok szörnyeteg. Mindig azt tettem, amit parancsoltak. Azon a napon vonultam be az ezredemhez, amelyikre előírták. Mikor azt mondták, meneteljek, meneteltem. Mikor azt mondták, lőjjek, lőttem. Azon az őszi reggelen, amelyen századom kénytelen volt megadni magát - egy szakadékban, az Aisne északi folyásánál bekerítettek bennünket -, nem én emeltem fel először a kezem. Nem is gondoltam ilyesmire. Nem mertem volna. De ha az ember bajtársai megadják magukat, épp úgy nem hagyhatja cserben őket, mint ha megöletik magukat. Egyik esetben hősök vagyunk. A másikban foglyok.
A fogság! Mily nehéz önmagunkról beszélnünk! Már most érzem ezt, mikor pedig csak egy szám vagyok száz más fogoly között, akiket a szász dragonyosok sorba állítanak. Mennyivel kínosabb lesz a feladatom, mikor a részletekre kerül majd a sor, mikor nem egy csoportról lesz már szó, hanem rólam magamról! Majd elválik. Mégis belefogtam az írásba, mert úgy érzem, valami homályos erő ösztökél. Nem kellene hajtanom a szavára?... Mit tehetek mást! Most is engedelmeskedem. Írok, mint ahogy valaha meneteltem; mint ahogy valaha lőttem.

Átvehető személyesen Budapest Belvárosában, előzetes időpont egyeztetéssel.
Vidékre postán - a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően - ajánlott levélben, vagy DPD futárszolgálattal vagy (MPL, Foxpost) csomagautomatán keresztül, előreutalás után.

Köszönöm, ha megtekinted a többi feltöltött termékemet is.

francia, magyar nyelvű, regény, romantikus regény
Feladás dátuma: szeptember 16. 18:49.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.