(Hirdetésazonosító: 79334558) Hirdetés kezelése »
6 db
Ár: 948  Ft Ár: 912  Ft Ár: 936  Ft Ár: 1 200  Ft Ár: 876  Ft Ár: 996  Ft Ár: 984  Ft Ár: 876  Ft Ár: 864  Ft Ár: 972  Ft

Tulajdonságok

Kerület: XVIII.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Minden idők legjobb hollywoody regényének írója, Nathanael West autóbalesetben halt meg 1940-ben, alig harminchat évesen. Kis terjedelmű életműve azóta nemcsak az íróknak, hanem a művelt nagyközönségnek is egyik kedvence. A rég megfilmesített Sáskajárás a jellegzetesen huszadik századi tömeghisztériának hátborzongatóan mulatságos mozgóképét adja.
A törtszív kiasasszonyban a pergő beszédű felszín, a jó duma dosztojevszkiji mélységeket takar.
Az Egy kerek milliócska az amerikai álom Voltaire Candide-jához hasonló, iszonyatokat derűsen halmozó szatíra. Mindhárom mű szórakoztató, olykor röhögtető, mégis zsigerekig megrázó olvasmány. Ha a zseniális író ismérve az, hogy idő- és térbeli távolságokra fittyet hányva felismeri és felejthetetlenül rögzíti az egyéni és kollektív psziché tankönyvekben le nem írható törvényszerűségeit, akkor Nathanael Westre nyugodtan alkalmazható ez a jelző.
Antikváriumból vettem, de jó állapotú. Könyvtári könyv volt, emiatt a megfelelő helyeken könyvtári bélyegző van. Nem pecsétes, nem foltos, a gerince nincs megtörve. Ritkaság!
Budapesten személyes átvétel lehetséges, vidékre postázom (MPL, Foxpost).
Feladás dátuma: május 7. 15:13.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.