(Hirdetésazonosító: 80429561) Hirdetés kezelése »
5 db
Ár: 420  Ft Ár: 415  Ft Ár: 500  Ft Ár: 405  Ft Ár: 405  Ft Ár: 365  Ft Ár: 390  Ft Ár: 390  Ft Ár: 350  Ft Ár: 365  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: XI.
Kategória: Egyéb

Leírás

Katalógus szám: X3201

Szerző(k): John Steinbeck
Könyv címe: Egy marék arany
Sorozatban jelent meg:
Műfaj: kalandregény
Megjegyzés: Illusztrálta: Würtz Ádám
Kiadás éve, kiadó: 1958, Zrínyi Honvéd Kiadó, Budapest
ISBN: -
Könyv súlya: 346g
Könyv méretei: 14,8x 20,4cm
Könyv vastagsága: 1,5cm
A kötés típusa: félvászon
Könyv állapota: jó

Fülszöveg: Steinbeck ebben a regényében a karib-tengeri szigetvilágba, a 17. század nagy felfedezéseinek, kalandjainak korszakába álmodja magát. Egy tengeri rabló életét idézi föl hiteles történelmi háttér előtt, ám nem csupán a fordulatos cselekmény kedvéért: az emlékezés tükrében megjelenő európai óhaza felfesti azt a környezetet, amelyből a gyarmatok hódítói elindultak. Európából kísérjük a tengerentúli szigetvilágba a könyv főhősét, Henry Morgant, aki a hódítók minden tulajdonságával rendelkezik. Bátor, erőszakos, vad és kegyetlen. Steinbeck kétségtelenül romantizálja alakját: a kalózok admirálisa arányaiban eltúlzott alak. Rátermettsége, ereje, eltökéltsége emeli vezérré, de ugyanez az elszántság hűl benne acélos hidegséggé, mikor a hatalom birtokába jut. Az ábra: a jellegzetes amerikai mítoszé, melyben az erő és az erőszak mindent igazolni látszik. Steinbeck a kalóz alakjának felidézésével bírálja ezt az önigazoló mítoszt. A színes, izgalmas történetnek ez a leleplező erő a morális fedezete.
Egy nyugat-indiai legendás kalózvezér marcona alakját idézi Steinbeck történelmi regénye, a tengerentúli új világ gyarmatosító hőseit, angolok és spanyolok véres harcát. Sikeres ostromok, emberfeletti küzdelmek reálisan hiteles rajzát a romantika színeivel jeleníti meg a híres amerikai író- csupa szertelen csapongás, érzelmes-ábrándos leírás tarkázza a vérbő cselekményt. A harci képek közé természtesen illeszkednek a szerelmi jelenetek melyek egy furcsa vonzalom történetében mélyülnek el. Ismeretlen és idegen világ elevenedik meg Steinbeck tolla nyomán - a gyarmatok születésének véres históriája.
Az aranyserleg címmel is megjelent.
Tartalom:

3 darab könyv megvásárlása esetén 10 % , 6 darab könyv megvásárlása esetén 15 % kedvezményt tudok adni.
A telefont a munkám miatt gyakran nem tudom felvenni, kérem, hogy a terméklapon, vagy az e-mail címemre (krisztinagyulasi@gmail.com) írjon, mindenképpen válaszolok:)

A megrendelt terméket az alábbiak szerint tudom személyesen átadni:
A Savoya Parknál a hét 5 napján előző nap egyeztetett időpontban, de megbeszélés szerint át tudom adni az általam kínált termékeket a 4-es metró útvonalán is, illetve ahhoz közeli metrómegállókban (Deák tér, Astoria,Blaha Lujza tér...stb)

Postázás esetén a termékdíj & postázási díj átutalása után küldöm a megrendelését.
A postaköltség a mindenkor érvényben levő postai díjszabás szerint alakul, természetesen csomagolási költséget nem számítok fel.
Postázás mellett a megrendeléseket Foxpost-tal, MPL csomagautomatába, illetve DPD futárszolgálattal is tudom küldeni.

A megvásárolt termék előzetes egyeztetéssel Baracskán is átvehető.
Feladás dátuma: június 7. 18:05.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.