(Hirdetésazonosító: 75498518) Hirdetés kezelése »
2 db
Ár: 1 155  Ft Ár: 1 500  Ft Ár: 1 140  Ft Ár: 1 185  Ft Ár: 1 095  Ft Ár: 1 260  Ft Ár: 1 245  Ft Ár: 1 095  Ft Ár: 1 230  Ft Ár: 1 050  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: XI.
Kategória: Egyéb

Leírás

Jim Morrison
Amerikai ima

Jim Morrison versei Földes László (Hobo) fordításában

Jim, akkor még James, otthagyta családját, aztán otthagyta a Los Angeles-i Egyetem filmrendező szakát, aztán otthagyta a Doorsot, aztán a költészetet és Párizst egyszerre, otthagyott üres poharakat, csikkeket, nőket, a lelküket, a testüket, tetűket és tűket, és most is nyilván éppen iszkol valahonnan, amit elért és elunt.

Ha valaki következetes, nem áll meg soha. Még a halál" után sem. Él tovább, alászáll egy sorban, leszáll egy hangra, egy mellre, vagy egy rózsára, a saját sírjára. Ollé.

Normális ember nem hagyja ott a Doorsot, bár normális ember nem is játszhat a Doorsban.

De magából lehet elege. Otthagyja saját magát, azaz a Doorsot. Így már érdekesebb a kutakodás.

Csak a lelet" idegesítően furcsa és abszurd: mindez a költészet miatt történt?

Hol vannak a versek? Csak írások maradtak, melyek talán versek, talán ötletek, talán vázlatok. Soha senki nem fog)a eldönteni, hacsak ő meg nem jelenik egyszer, hogy széttépje őket.

Írt pár jó verset, pár rosszat. Nyilván röhög, hogy annyian járnak a sírjához. Ha meg ott van, biztos pipa, hogy nem hagyják aludni. És időnként kinyúl a sírból, belecsíp egy narkósba, aki először halálra rémül, majd másnap elkezd egy bluest énekelni.
És nem akar költő lenni 1993-ban.
Feladás dátuma: január 23. 18:49.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.