(Hirdetésazonosító: 77656182) Hirdetés kezelése »
3 db
Ár: 30 810  Ft Ár: 28 860  Ft Ár: 30 810  Ft Ár: 32 370  Ft Ár: 32 760  Ft Ár: 32 370  Ft Ár: 31 200  Ft Ár: 29 250  Ft Ár: 39 000  Ft Ár: 30 030  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: XVIII.
Kategória: Szabadtéri játék

Leírás

Hinta állvány vörösfenyőből 2 személyes Új!!!

10X10 -es vörösfenyő gerendákból készült új hinta eladó!

A hinta magassága 220 cm.

A hinta szélessége 200 cm.

A hinta hossza 220 cm.

Az elemek a csavarozáson kívül csapolva vannak. Az ár tartalmazza a 4 db kampót.

El lehet szállítani készre szerelve, vagy "lapra" szerelten is.

(A háromszög része összerakva, és a középső tartórúd kiszedve)

Vörösfenyő az egyik legtartósabb faféle. Ezt a hintát max lekenni kell a kívánt színre, bár a vörösfenyőnek olyan szép színe van magába is, hogy sztem elég egy lakkozás rá.

Elvihető Bp.-ről. Kérésre, méretben, vagy bővítésben megoldható bármi, egyeztetés kérdése!

Szállítás megoldható, fuvaros van, természetesen a költsége a vevőt terheli!

Kérdésre szívesen válaszolok!

Vörösfenyőről:
A vörösfenyő igen tartós, időjárásálló. E tulajdonságát gyanta- és csersavtartalmának, illetve nagy sűrűségének köszönheti. Becsült tartóssága: szabadban 65 év, víz alatt 500 év, állandóan száraz körülmények között (zárt épületben): 1800 év. A vörösfenyőt kiválóan lehet felhasználni minden olyan szerkezetnél, terméknél, ahol a tartósság, a szilárdság és a keménység fontos követelmény. Gyantájából készítik a "velencei terpentint". Vöröses fája nagyon tartós és szilárd; ez a legértékesebb fenyőfa.
A régészek mát több mint 2500 éves vörösfenyő gerendákat és egyéb tárgyakat is találtak; az Altáj vidékéről származó, 500 éves sírmaradványok vörösfenyőből készített fája olyan kemény volt, hogy nem lehetett késsel vágni ezeket a leleteket Szentpétervárott, az Ermitázsban állították ki.
Az ókori Rómában az amfiteátrumok építésénél is vörösfenyőt használták. A Dunában megtalálták Traianus császár vörösfenyőből épített és csaknem 1700 évig használt hídjának még mindig jó állapotú maradványait. Az észak-olaszországi Velence és az oroszországi Szentpétervár is vörösfenyő oszlopokra épült, és ebből a fából készítették Budapesten az Országház alapját is.
Nem hiába hívják a vörösfenyőt örök fának. Oroszországban ezt tartották a hajók építésére legalkalmasabb fának, főleg I. Péter orosz cár idején, amikor az orosz hadiflottát kiépítették. Vörösfenyőből készült a moszkvai Kreml temploma és a Vaszilij Blazsennij székesegyház belső szerkezete. Vörösfenyő borítja a világ egyik legjobb kerékpárpályáját Krilatszkojéban
Feladás dátuma: március 21. 16:53.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.