(Hirdetésazonosító: 79888894) Hirdetés kezelése »
10 db
Ár: 1 200  Ft Ár: 1 050  Ft Ár: 1 155  Ft Ár: 1 110  Ft Ár: 1 230  Ft Ár: 1 500  Ft Ár: 1 185  Ft Ár: 1 200  Ft Ár: 1 200  Ft Ár: 1 260  Ft

Tulajdonságok

Kerület: V.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Erich Scheurmann - A Papalagi (Így látja egy törzsfőnök az európaiakat)

Tuiavii, a polinéz törzsfőnök szakértő: mindent tud a fehér emberről, vagyis az ő nyelvén a Papalagiról. Sok jót azonban nem mesélhet róla. Hiszen a fehér ember szomorú kőfülkékben él, és nappal a kőkunyhók közötti szűk résekben járkál. Végtelen szenvedéllyel gyűjt dolgokat, mégis minél több van neki, annál szegényebb. Még az egyébként szórakoztató gondolkodást is annyira túlzásba viszi, hogy szinte már csak a feje él, az összes többi érzékszerve pedig szunnyad.
A kétméteres, rendkívül erős testfelépítésű, mégis szelídséggel teli férfiú, Tuiavii, a tökéletes ellentéte a túlcivilizált modern embernek. Az ő meglátásai tartanak görbe tükröt elénk. A látványon kacaghatunk. A törzsfőnök megfogalmazásai pedig oly világosak, hogy egyes országokban a 1214 év közötti korosztály számára még kötelező olvasmányként is feladják hogy önkritikát tanuljon az ifjúság, no meg az eltérő kultúrák iránti toleranciát.
Erich Scheurmann a polinéz szigetvilágról készült könyvet írni, ezért elutazott az akkoriban még német gyarmat Szamoára. Az itt tapasztaltakból született meg A Papalagi, melynek 1920-as megjelenése óta számlálhatatlan fordítása és kiadása jelent meg most végre a magyar olvasó is átgondolhatja a természettől teljesen elszakadt, felgyorsult életét.

Személyesen átvehető Budapesten, de szívesen továbbítom is (ajánlott levél, Foxpost, MPL Futárszolgálat vagy MPL postaautomata)
Feladás dátuma: május 23. 10:44.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.