Ár: 6 500 Ft
Kerület: XXI.
Kategória: Egyéb

Egyiptom: Templomok, istenek, fáraók
Ez a könyv barangolás a fáraók földjén, a régészek nyomában, a Földközi-tengertől a Nasszer-tóig. Egy királyi hajó méltóságával haladunk lefelé a Níluson, és kikötünk az ókori Egyiptom történelmének legfontosabb állomásain. Láthatjuk a zseniális utazók és tudósok: Belzoni, Champollion és Carter felfedezéseit Thébában, Pierre Montet-éit Taniszban. A napjainkban folyó munkálatok sem hiányozhatnak: a franciáké Szakkarában, vagy az egyiptomiaké és az amerikaiaké Nefetari sírjában. Eltávolodva a leghíresebb egyiptomi lelőhelyektől kevésbé látogatott, sőt alig ismert tájakra is elkalandozhatunk: a Deltába, a Fajjúmba, a Líbiai-sivatag oázisaiba, de még a turisták számára ma már nehezen elérhető núbiai templomokhoz is.
Az olvasmányos szöveg a történettudomány legfrissebb eredményeinek felhasználásával íródott, amelyet nagyszerűen kiegészít a kiváló minőségű képanyag: a világ legjobb fényképészeinek esztétikus és technikailag kifogástalan művei. A bemutató fotó mellet minden lelőhelyet egész sor kép illusztrál az egyes műemlékek finom részleteivel, például az építészet vagy a szobrászat remekművei teljesen új dimenzióban jelennek meg.
Az alaprajzok, a térképek és a perspektivikus metszetek felbecsülhetetlen értékű ismereteket nyújtanak. A mélyebben érdeklődő olvasó a könyv végén tájékoztató bibliográfiát talál, valamint az egyiptomi régészet szakkifejezéseinek magyarázatát.
Gyönyörű, nagy könyv, tele csodálatos, precíz képekkel! Mindenkinek ajánlom!
Súly: 2,5 kg.
A terméket máshol is árulom, ezért kérem, mielőtt licitálna,érdeklődjön annak aktualitásáról!

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.