(Hirdetésazonosító: 77262731) Hirdetés kezelése »
7 db
Ár: 2 450  Ft Ár: 3 500  Ft Ár: 2 765  Ft Ár: 2 590  Ft Ár: 2 520  Ft Ár: 2 835  Ft Ár: 2 730  Ft Ár: 2 940  Ft Ár: 2 905  Ft Ár: 2 555  Ft

Tulajdonságok

Kerület: V.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Edgar Allan Poe - Kegyetlen mesék / Cruel tales

A világ nem kedveli a szabálytalan géniuszokat. Legszívesebben csörgősipkát húzna rájuk, vagy ketrecbe zárva mutogatná őket. Edgar Allan Poe is megelőzte korát, semmiképpen sem illett a hangsúlyozott realitások és az érzelgős útszéliség Amerikájába. Más volt: tragikusan, félreértetten, kiemelkedően, nyugtalanítóan más. Élete misztikus zarándoklat a rettegés birodalmán át. Mintha nem is bölcsőben, hanem játékkoporsóban ringatták volna, mintha a temetők fölött lebegő őszi holdfény lenne számára a napfény.

Alakjáról és életművéről máig sem született megnyugtató értékelés. Túlságosan is egyéni volt. Túlságosan nehéz lett volna vele bármelyik kortársat is egy lapon emlegetni. Az ő prózájában soha nincs üresjárat. Finoman rezdülő, de acélvázkánt feszes novelláiban olykor az utolsó szó a poén.

A Poe összes műveit felölelő kétnyelvű sorozat ötödik kötetében található `kegyetlen mesék` felnőtt mesék. Kegyetlen helyzetek (Kutyaszorító), megpróbáltatások (A kút és az inga, A Maelström poklában), szenvedélyek (A találka), tréfák (Jeruzsálemi mese, Pestiskirály), módszerek (Dr. Kátrány és Toll Professzor), feltételek (Három vasárnap egy hétben), rejtvények (Az aranybogár) és átverések (Légből kapott koholmány) sorakoznak a kötetben. A novellák a léleknek a halál és őrület határán tátongó mélységeit, a tudomány és iszonyat találkozásait tárják fel költői szavakban, az emelkedett előadás hideg nyugalmában.

(kétnyelvű)

Személyesen átvehető Budapesten, de szívesen továbbítom is (ajánlott levél, Foxpost, DPD Futárszolgálat, MPL Futárszolgálat vagy MPL postaautomata)
Feladás dátuma: március 11. 19:28.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.