(Hirdetésazonosító: 73932066) Hirdetés kezelése »
2 db
Ár: 328  Ft Ár: 324  Ft Ár: 300  Ft Ár: 288  Ft Ár: 284  Ft Ár: 304  Ft Ár: 336  Ft Ár: 400  Ft Ár: 328  Ft Ár: 292  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: XIV.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Katalógus szám: X1344

Szerző(k): Daniel Defoe
Könyv címe: Roxana, avagy a szerencsés kedves
Műfaj: regény
Kiadás éve, kiadó: 1979, Európa Könyvkiadó, Budapest
ISBN 9630716763
Könyv súlya: 384g
Könyv méretei: 13x20,5cm
Könyv vastagsága: 2,3cm
A kötés típusa: vászonkötés papír védőborításban
Könyv állapota: nagyon jó, csak a védőborítón halvány kis foltok vannak.

Fülszöveg: Másfajta kalandokat beszél el e napló formában megírt regény, mint Robinson Crusoe örökéletű története. Itt egy világszép asszony, hercegek és dúsgazdag kereskedők ragyogó szeretője számol be öniróniával, hibáit cseppet sem szépítve, élete eseményeiről, s csak úgy mellékesen remek szatirikus rajzát nyújtja kora erkölcsi világának. A mű 1724-ben látott napvilágot, s másfél évszázaddal későbbi kiadása Walter Scott előszavát közli, melyben a következők olvashatók: E csodaszép hölgy története önmagáért szól, bár sokban nem oly gyönyörködtető, mint maga a hősnő lehetett S azt mondom, egyetlen óriási, sőt döntő jelentőségű tekintetben különbözik a hasonló természetű művektől, nevezetesen abban, hogy valóságos tények szolgálnak alapjául, s ilyenformán nem költött, hanem igaz történet. A színhely oly közel esik a valóságos személyek lakhelyéhez, hogy a szerző jónak látta bizonyos utcák és személyek nevét kipontozni, mivel a körülmények pontos leírásából könnyen következtetnénk kilétükre. A szerző a hölgy első férjével, a serfőzővel, valamint küzdelmes életű édesatyjával személyes ismeretségben állott, s reméli, az olvasó hitelt ad majd a külhonban történteknek is, mivel a hölgy oly őszintén számol be róluk. A mai olvasó természetesen nem keresi már a kipontozott szöveg mögött rejlő személyeket. A fordulatos, kalandos történet azonban évszázadok múltán is érdekes, kellemes olvasmány.

3 darab könyv megvásárlása esetén 10 % , 6 darab könyv megvásárlása esetén 15 % kedvezményt tudok adni. Ez a kedvezmény csak a feltöltött könyvekre vonatkozik.
Kérem, hogy a megvásárolni kívánt könyvekről e-mailben, vagy itt a terméklapon írjon nekem egy listát.

A megrendelt terméket az alábbiak szerint tudom személyesen átadni:

2017 decemberig 01.-től minden kedden 13.00-18.00 között a Déli pu. és Örs vezér tér metró vonalon, legkésőbb előző nap előre egyeztetett időpontban. Minden egész és fél órában lehet időpontot kérni/egyeztetni.

Postázás esetén a termékdíj & postázási díj átutalása után küldöm a megrendelését.
A postaköltség a mindenkor érvényben levő postai díjszabás szerint alakul, természetesen csomagolási költséget nem számítok fel.
Postázás mellett a megrendeléseket Foxpost-tal, illetve DPD futárszolgálattal is tudom küldeni.

A megvásárolt termék előzetes egyeztetéssel Baracskán is átvehető, kedd kivételével minden munkanapon.
Feladás dátuma: december 8. 07:46.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.