Kerület: XVIII.
Kategória: Vetőmag, kültéri növény

Csillagpázsit (Cynodon dactylon) mag eladó.

Az egyik legstrapabíróbb fűféle.
Tarackos fűféle -hivatalosan tarackos aljfű-, melyet nemkívánatos gaznak minősítettek és tűzzel-vassal irtanak a gyepből. Viszont tőlünk délebbre (USA, Dél-Európa) gyakran használt gyepalkotó (golfpázsithoz is).

Ajánlott hétvégi telekre; nyaralóba, ahol nincs sok lehetőség a gondozásra; út menti területekre; kutyás kertbe; eróziónak kitett (lejtős) területekre, stb.
Túléli a taposást (mérsékelten kocsit is), nyári napsütésnek kitett 60 fokos hőséget; valamennyire a tüzet és a kutyát is...

Nyírás nélkül általában 15-30cm magasra nő. Tarackjai föld alatt és felett kúsznak. Az esetleges károsodást a hagyományos gyepekkel ellentétben gyorsan benövi. Ha nincs nyírva, akkor az elszórt magjai segítségével is szaporodik. Gyökerei több méter mélyre lehatolnak, így a tartós szárazságot is jól tolerálja.
Nem csak elviseli a napot és meleget, hanem igényli is. Magyarország a termeszthetőség északi határán fekszik. Árnyékos, hideg, északi fekvésű területekre nem ajánlott.

A megfelelő területeken (főleg alföld) az út melletti területek egyik legjelentősebb fűféléje (a szintén tarackos tarackbúza mellett).

Hátránya ugyanaz, mint ami az előnye: tarackjai segítségével terjed.
kb 30-40 cm mély műanyag, fém vagy beton szegéllyel meg lehet előzni a terjeszkedését.
Valamint az, hogy nagyon melegigényes, ezért tavasszal később kezdődik a vegetációs időszaka, mint a többi fűfélének.

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.