(Hirdetésazonosító: 82624814) Hirdetés kezelése »
1 db
Ár: 738  Ft Ár: 648  Ft Ár: 900  Ft Ár: 684  Ft Ár: 675  Ft Ár: 675  Ft Ár: 639  Ft Ár: 711  Ft Ár: 711  Ft Ár: 675  Ft

Tulajdonságok

Kerület: IX.
Kategória: Egyéb

Leírás

Bognár József műve a világgazdasági korszak váltással összefüggő jelenségvilágot, folyamatokat ábrázolja, különleges gondot fordítva azon alternatív cselekvési lehetőségekre és korlátokra, amelyek a fejlődés által felvetett új problémákkal küzdő emberiség számára adódnak. E hatalmas problémák és az azokra adható válaszok többé nemcsak közgazdasági vagy nemzetközi politikai szakkérdések, hanem az egész emberiség jövendőjét befolyásoló tényezők. E kérdéseket és alternatívákat tehát a legszélesebb olvasóközönséggel is közölni kell, hiszen a válasz kialakításában közvetlenül vagy közvetve: döntésével vagy magatartásával mindenki részt vesz. Ezért választotta a szerző gondolatai kifejtésének elsődleges formájaként a dialógust, amely a szókratészi idők óta nemcsak az igazság jobb megismerésének, hanem világosabb közlésének is sikeres formája.
Indokolt-e világgazdasági korszakváltásról beszélni, vagy csupán új okozati összefüggések, trendek és törekvések jelentek meg e világgazdaságban?
Vannak-e globális problémák egy olyan világgazdaságban, amelyben egymástól lényegesen különböző társadalmi-gazdasági rendszerek vannak jelen?
Megoldhatók-e a globális problémák a jelenlegi világgazdasági mechanizmus külgazdasági feltételeit?
Ilyen és ezekhez hasonló jelentőségű kérdésekre keres és ad választ a szerző, aki a párbeszédes műfaj lehetőségeinek kiaknázásával az olvasót is bevonja ezen intellektuálisan izgalmas és az emberiség jövendő létfeltételeit meghatározó problémák vizsgálatába.
Feladás dátuma: augusztus 12. 14:57.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.