(Hirdetésazonosító: 76332369) Hirdetés kezelése »
5 db
Ár: 3 116  Ft Ár: 2 660  Ft Ár: 2 964  Ft Ár: 2 812  Ft Ár: 2 736  Ft Ár: 2 698  Ft Ár: 3 800  Ft Ár: 3 192  Ft Ár: 2 964  Ft Ár: 2 888  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: XIV.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Katalógus szám: X2652

Szerző(k): Blaskó Mária
Könyv címe: Vizsgai emlékkönyv (Elbeszélések és versek Mária nénitől)
Sorozatban jelent meg:
Műfaj: emlékkönyv, költészet, antik könyv
Kiadás éve, kiadó: ?,Szentgotthárd, Wellisch Béla kiadása
ISBN -
Könyv súlya: 102g
Könyv méretei: 13,6x21cm
Könyv vastagsága: 0,9cm
A kötés típusa: puha karton
Könyv állapota: a gerince kicsit sérült, a fedőlap sarkából hiányzik egy darab.Tollal (gyönyörű betűkkel) írt ajándékozó üzenettel.

Fülszöveg:
Blaskó Mária Emília Terézia (Lugos, Krassó-Szörény vármegye, 1891. szeptember 20. Malsch b. Ettlingen, NSZK, 1956. május 26.) tanárnő, írónő.
Tanulmányait Temesváron, Kalocsán és a budapesti a Sacré Coeur intézetben végezte. Előbb tanítónőként dolgozott, majd Temesvárt volt polgári iskolai tanárnő. Budapesten ismerte meg Bíró Ferencet, akinek lelki gyermeke és munkatársa lett. 1918. szeptember 1-jétől a Szív belső munkatársa volt. A indította és szerkesztette a lap gyermekrovatát. A Szívgárda egyesület központi titkáraként is dolgozott. Gondolkodott, hogy belépjen-e a Jézus Szíve Népleányok társaságába, azonban mégis világi maradt, ezáltal az írással és a Szívgárdával foglalkozott élete során. Több előadást, és tanfolyamot is tartott, ő szervezte meg a Szív-hetek nevű papoknak és tanítóknak szóló lelkigyakorlatokat a budapesti jezsuita központban. 1925-ben hozta létre a Jézus Szíve Szolgálónői Társulatot, amely lelki segítséget nyújtani volt hivatott. Javaslatot tett egy központi Szívgárda-ház felállítására is. A második világháborút követően kivándorolt Nyugatra. Ő írta a Hozsanna 156 és 280/A. énekét. Több cikkét és elbeszélését jelentette meg az Alkotmány, Élet, Hírnök, Népnevelő és a Temesvári polgári leányiskolai értesítő.

3 darab könyv megvásárlása esetén 10 % , 6 darab könyv megvásárlása esetén 15 % kedvezményt tudok adni. Ez a kedvezmény csak a feltöltött könyvekre vonatkozik.
Kérem, hogy a megvásárolni kívánt könyvekről e-mailben, vagy itt a terméklapon írjon nekem egy listát.

A megrendelt terméket az alábbiak szerint tudom személyesen átadni:

2017 decemberig 01.-től minden kedden 13.00-18.00 között a Déli pu. és Örs vezér tér metró vonalon, legkésőbb előző nap előre egyeztetett időpontban. Minden egész és fél órában lehet időpontot kérni/egyeztetni.

Postázás esetén a termékdíj & postázási díj átutalása után küldöm a megrendelését.
A postaköltség a mindenkor érvényben levő postai díjszabás szerint alakul, természetesen csomagolási költséget nem számítok fel.
Postázás mellett a megrendeléseket Foxpost-tal, illetve DPD futárszolgálattal is tudom küldeni.

A megvásárolt termék előzetes egyeztetéssel Baracskán is átvehető, kedd kivételével minden munkanapon.
Feladás dátuma: február 14. 13:25.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.