(Hirdetésazonosító: 80636720) Hirdetés kezelése »
6 db
Ár: 292  Ft Ár: 284  Ft Ár: 400  Ft Ár: 292  Ft Ár: 308  Ft Ár: 280  Ft Ár: 332  Ft Ár: 332  Ft Ár: 312  Ft Ár: 304  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: VI.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Berend Miklósné: Akik kihullottak Isten tenyeréből
Pantheon Kiadás, Budapest 1940
439 oldal, kemény papírkötésben, megkímélt állapotban.
Méret: 13 x 19,7 x 3 cm
Súly: 471 g

E regény 1867-ben kezdődik, és majdnem napjainkig viszi a cselekményt. Hőse a legfiatalabb nemzedék: Szilárd romantikus, tudós orvos, Ugor Endre vérbeli katona és Jánoskuthy Georgina, a régi faj utolsó hajtása. A régi ferencjózsefi kor tündöklése és történelmi felelőssége már felvetíti azokat a problémákat, amelynek megoldása osztatlanul a mai korra maradt. Látjuk az egyetemi diákévek egyéni sorsokat elindító életét, fiatal szerelmeket és a magyar egyetemi ifjúság háború előtti politikai szereplését. A külföldi diákság színes mozgalmait: a porosz Burschenschaftok és a száműzetésben nyomorgó forradalmár orosz diákok életét.
Jön a világháború. A három főhős sorsa tragikus mederbe terelődik. Ugor, a hős katona, Szilárd a tűzvonalban orvos, végigküzdik a háborút. Szilárd, a durazzói maláris inspektor és Jutta von Tretow, német laboratórium vezetőnő között, a légitámadásoktól megpróbált Duraszóban kivirul a szerelem. Ugor halálmegvető merész visszavonulásában, ahogy keresztülverekszi magát Udinén és Görz előtt felrobbantja géppuskáit, melyeket nem tudott tovább vinni: benne van a Monarchia összeomlásának grandiózus és zord tragikuma. Ugor Endre és Jánoskuthy Georgina szerelmén átviharzik az októberi forradalom, a kommün, az ellenforradalom és a nyugat-magyarországi harcok lángkévéje. A történelmi hűség, a magyar tragikus, a lélektani jellemrajzok sokoldalú finomsága, a cselekmény drámai lüktetése a legizgatóbb és legmaibb olvasmánnyá teszik e regényt.

Átvehető személyesen Budapest Belvárosában, előzetes időpont egyeztetéssel.
Vidékre postán a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően, vagy DPD futárszolgálattal vagy (MPL, Foxpost) csomagautomatán keresztül, előrefizetés után.

Köszönöm, ha megtekinted a többi feltöltött könyvemet is.

magyar, magyar nyelvű, történelmi regény
Feladás dátuma: június 13. 21:27.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.