(Hirdetésazonosító: 79971068) Hirdetés kezelése »
1 db
Ár: 400  Ft Ár: 375  Ft Ár: 385  Ft Ár: 420  Ft Ár: 375  Ft Ár: 370  Ft Ár: 420  Ft Ár: 410  Ft Ár: 500  Ft Ár: 420  Ft

Tulajdonságok

Kerület: IX.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

A Barátom az ellenségem, Bassam Abu-Sharif és Uzi Mahnaimi, a palesztin vezető és az izraeli titkosszolgálat tisztjének közös történelmét tárja az olvasók elé, a két szembenálló fél szemszögéből. A palesztin-izraeli ellentét sajnos mit sem vesztett aktualitásából az elmúlt évtizedek alatt. A két szerző jóvoltából bepillantást nyerhetünk a háttérben megbújó érzelmekbe, érdekekbe, a két nép elkeseredett harcába az országukért.
Az ő történetük, a szüleiké és a nagyszüleiké, száz évet ölelnek fel az arabok és a zsidók közti háborúkból. Elődeikkel ellentétben azonban, Abu-Sharif és Mahnaimi egy sokkal nehezebb feladat érdekében egyesítették erejüket ez pedig a béke.
Bassam Abu-Sharif és Uzi Mahnaimi 1988-ban, egy londoni étteremben találkoztak, sok évvel azután, hogy nagyon különböző okokból mindketten elfordultak az erőszaktól. A Barátom az ellenségem ennek a találkozásnak köszönheti létét. Csendes együttműködésük folyamatosan segítette a béketárgyalások előrehaladását, és előkészítette a terepet ahhoz, hogy Arafat és Rabin 1993-ban kezet rázzanak.
A Barátom az ellenségem nem csupán történelmi dokumentum, hanem rendkívül izgalmas olvasmány azok számára is, akiket nem foglalkoztat a politika. A könyvben személyes élményekről, ismert személyiségekről és világszerte elhíresült eseményekről olvashatunk. Témájából adódóan, nagy szerepet játszik a történetben az erőszak, az elnyomás, a terrorizmus, de nem hiányoznak belőle a humoros vagy megható jelenetek sem. Bassam Abu-Sharif és Uzi Mahnaimi könyve, mely kettőjük határtalan békevágyának a gyümölcse, a máig tartó küzdelmekben iránymutató kezdeményezés mindenki számára.
Feladás dátuma: május 25. 13:36.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.