(Hirdetésazonosító: 81290349) Hirdetés kezelése »
1 db
Ár: 370  Ft Ár: 350  Ft Ár: 400  Ft Ár: 500  Ft Ár: 350  Ft Ár: 370  Ft Ár: 360  Ft Ár: 385  Ft Ár: 365  Ft Ár: 405  Ft

Tulajdonságok

Kerület: V.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Az 5. század végén Egyiptomban, a korai szerzetesség szülőhazájában keletkezett e gyűjtemény, amely a remeteként, vagy közösségben élő atyák legendás történeteit, beszélgetéseit gyűjti össze.
Idegen és egzotikus világ tárul föl a szemünk előtt a szövegek olvastán: a keresztényüldözések elmúltával s egyúttal a test teljes megtagadásáig hatoló aszkézissel a sivatagi atyák képviselik a korábbiakban a vértanúk megtestesítette életideált, fanatikus küzdelmük a Kísértővel nem szünetelt egy percig sem A kötetben olvasható történetek és párbeszédek az emberi hit és tartás tiszteletreméltó példái, s egyúttal olyasfajta bölcsesség emlékei is, amely sajnálatos módon a mi világunkból végképp kiveszett.
Az atyák bölcsessége évszázadokon át ismert és olvasott volt a keleti kereszténység régióiban, ám magyar nyelven eddig teljességgel hozzáférhetetlen maradt. A kiadó nemcsak a hívő, hanem a történelem iránt érdeklődő olvasóra is gondol akkor, amikor e gyűjtemény megjelentetésére vállalkozik, folytatva a Jézus rejtett szavai című kötetével megkezdett, s a kereszténység születésének időszakát bemutató sorozatát.
Feladás dátuma: július 3. 08:06.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.