(Hirdetésazonosító: 82624887) Hirdetés kezelése »
1 db
Ár: 1 440  Ft Ár: 1 512  Ft Ár: 1 800  Ft Ár: 1 260  Ft Ár: 1 296  Ft Ár: 1 314  Ft Ár: 1 332  Ft Ár: 1 476  Ft Ár: 1 260  Ft Ár: 1 422  Ft

Tulajdonságok

Kerület: IX.
Kategória: Egyéb

Leírás

Tauber könyve a gyapot múltját, jelenét és jövőjét tárgyalja. Végigköveti ennek a fontos nyersanyagnak meglepő fordulatokban gazdag pályafutását, amely nemegyszer elhatározóan befolyásolta a történelem, a népek közötti kapcsolatok alakulását. A gyapotért véres háborúkat vívtak, népeket igáztak le, termékeny földeket pusztasággá változtattak vagy kiégett pusztákat alakították át gazdagon termő gyapotföldekké.
Évszázadokon át a gyapot ruházta a világot, elősegítette az ipari forradalom kialakulását, mozgásba hozta a gépeket és a munkás hadseregeket. Évszázadokon át a politika, a diplomácia, a gazdasági hódítás és a háborúk titokzatos rugója a gyapot. Bizonyos, hogy a gyapotért éppen annyi pusztító háborút viseltek, mint az aranyért, ezüstért, olajért, cinkért, ólomért, szénért és vasért vagy másféle nyersanyagért.
Ma nem viselnek háborúkat a gyapotért, de az emberek millióinak sorsa függ a gyapottól, illetőleg a pamutanyagok feldolgozásától, Ma el sem tudjuk képzelni életünket pamutszövetek nélkül, hiszen a világ textiliparának közel 70 százaléka gyapotot dolgoz fel és ez a ,,fehér arany" adja a világ népessége 90 százalékának ruházatát.
Jelenleg azonban annak is tanúi vagyunk, hogy ez a nyersanyag, amelyért annyi áldozatot hozott az emberiség, fokról fokra kiszorul és a műanyagok helyettesítik. Miként rajzolható meg a gyapot jövője? A műszálak teljes mértékben helyettesítik-e a gyapotot? Ez a folyamat miként fogja embermilliók életét átalakítani? Mi lesz a hatása a nemzetközi kereskedelemre? Milyen hátrányok és előnyök keletkeznek a fogyasztók életében, és mindez miként játszódik le a kulisszák mögött? A gyapotnak kétségkívül meg kell osztania hatalmát más nyersanyagokkal, de hosszú ideig még döntő szerepe lesz az emberiség ruházkodásában.
Feladás dátuma: augusztus 12. 14:59.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.