(Hirdetésazonosító: 79733370) Hirdetés kezelése »
3 db
Ár: 375  Ft Ár: 390  Ft Ár: 400  Ft Ár: 395  Ft Ár: 420  Ft Ár: 405  Ft Ár: 355  Ft Ár: 590  Ft Ár: 410  Ft Ár: 370  Ft

Tulajdonságok

Helység: Ózd
Kategória: Egyéb

Leírás

Magyar képzőművészet a Szovjetunió múzeumaiban
Tökéletes állapotban lévő példány.
Kiadás: 1988, Képzőművészeti Kiadó
vászonkötés, papír védőborítóval, 342 oldal

Nem is lehetett előre látni, milyen nagy feladatra vállalkoznak azok a szovjet művészettörténészek, akik a Kiadó felkérésére összegyűjtötték a Szovjetunió múzeumaiban található magyar, illetve magyar vonatkozású képzőművészeti anyagot. Kutatómunkájuk nem várt eredményt hozott: elfeledett, Magyarországon soha nem publikált értékek kerültek elő, Ungvártól Novoszibirszkig, Rigától Tbilisziig 37 múzeumban több mint 500 műalkotást találtak.
A bemutatásra kerülő anyagból naiv bájukkal tűnnek ki a 17-18. századi, többnyire ismeretlen, magyarnak tartott mesterek művei, valamint néhány Mányoki-festmény. Egy sor jeles, Ukrajnában, Moszkvában vagy Leningrádban működő 19. századi portréfestő mint Rombauer János, Kozina Sándor, Medvey Ágoston munkásságáról csak az itt fellelhető képekkel együtt alkothatunk teljes képet. Külön csoportot képeznek a Kárpátalján született vagy itt letelepedett, a mai magyar közönség által alig ismert művészek. Mások Uitz Béla, Mészáros Dezső vagy Ék Sándor az I. világháború után emigránsként éltek a Szovjetunióban, és így munkásságuk java része szovjet múzeumokba került. És akkor még nem is említettük a nagy magyar mesterek többek között Zichy Mihály, Munkácsy Mihály, Paál László, Mészöly Géza, Révész Imre, Koszta József, Aba Novák Vilmos, Rudnay Gyula számunkra újra felfedezett képeit, amelyek különböző magánygyűjteményekből kerültek a múzeumokba. A lehetőségekhez képest csaknem minden mű reprodukcióját közreadjuk a színes képekkel is gazdagon illusztrált kötetben, mely ilyen módon egy újabb képtárral gazdagítja a magyar nemzeti művészet tárházát.

Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Személyes átvétel Ózdon lehetséges, vagy előre utalást követően postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli.
Feladás dátuma: május 18. 12:56.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.