(Hirdetés azonosító: 81511400) Hirdetés kezelése »
3 db
Ár: 1 539  Ft Ár: 1 368  Ft Ár: 1 596  Ft Ár: 1 368  Ft Ár: 1 349  Ft Ár: 1 406  Ft Ár: 1 596  Ft Ár: 1 539  Ft Ár: 1 900  Ft Ár: 1 596  Ft

Tulajdonságok

Helység: Ózd
Kategória: Ifjúsági irodalom

Leírás

Megkímélt, jó állapotban lévő kötet
Kiadás: 1968, Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Félvászon kötés, 501 oldal
Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.

1963. október 2-án Dunaújvárosban, a hajdani Intercisa helyén, egy lakótelep építésekor római kőkoporsóra bukkantak. A régészek megállapítják: a halott keleti ember lehetett. A szarkofág oldalán dombormű: két kis genius tartja lefordított fáklyáját. Ki volt a halott? Mikor élt? Miért és hogyan halt meg? Ezekre a kérdésekre ad választ Fehér Tibor új regénye, amelynek cselekménye a IV. század közepén kezdődik. A szerző biztos kézzel és alapos történelmi tudással vezet bennünket II. Constantius, Julianus és I. Valentinianus római császárok birodalmába, felidézve a kor eseményeit, embereit. Hőseivel élünk a császárok udvarában, a szegények viskóiban és a gazdagok palotáiban. Megelevenedik a regény lapjain Aquincum, Intercisa, Róma, Athén, Konstantinápoly, Antiochia és több más város élete. Az intercisai szarkofágban fekvő Joriás egykori életét rekonstruálva kitűnően érzékelteti az író a hanyatló római birodalom utolsó évszázadának hangulatát, feszültséggel és ellentmondásokkal teli, véres, sötét korszakát.

Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Személyes átvétel Ózdon lehetséges, vagy előre utalást követően postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli.
Feladás dátuma: július 9. 18:14.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.