Íves gránit átadó pult S alakú márvány kő bárpult recepciós gránitpult

440 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
Újszerű

Szín:
Barna

Típus:
bárasztal

Leírás

-Eladó a képen látható íves "S alakú" Juparana Colombo gránit átadó pult.

- Fedlap:
egyedi, kézi megmunkálású, faragott, holkeres - nútos - lekerekítet élprofil (2x3 cm vtg).

- Oldalfal:
egyedi, kézzel gérbe koptatott,
10 cm csíkokból összeragasztva, majd ívesre csiszolva és felfényezve (2 cm vtg).

- Állapota:
lakásba beépítve nem volt még csak BNV és Construma kiállításokon mutattuk be, ahol dekorációnak és hostess pultnak használtuk.
Kiállításokra pakoláskor az oldalfal illesztéseinél két helyen elvált.
Nagyobb javíthatatlan sérülés nincs rajta, ezek a kisebb hibák elhelyezéskor korrigálhatók.

- Pult méretei:
fedlap = 180x90x6 cm
oldalfal = 220x90x2 cm
magasság = 96 cm

- Véleményem, megjegyzésem:
az íves átadópult 2000-es évek elején készült, amikor még a modern, minimál stílus romboló hatása nem volt érezhető a belsőépítészetben és a minimál trendet erőltető "korszerű, minőségi anyagok" gyártói még nem tömték meg bőséges jutalékkal a belsőépítészek zsebeit azért, hogy ellenkezés nélkül, örömmel asszisztáljanak a lakberendezés színes, díszes, klasszikus formavilágában elindító teljes pusztításhoz.

Abban az időben még a sokszínű, változatos kinézetű lakberendezést a megrendelők szépnek, izgalmasnak látták vele ellentétben a színtelen, minden fehér színű, egyhangú kinézetűt pedig még mindenki csúnyának, unalmasnak látta.
A minimál térhódítása után ez a trend megfordult= az egyszerű, díszítés nélküli lett a szép, kedvelt és a látványos, díszített lakberendezést pedig már a megrendelők csúnyának, giccsesnek látták.

Akkor még a gránit és márvány burkolatoknál a mintás erezetű és rendkívül sok színárnyalatú kövek után volt kereslet.
A minimál terjeszkedése után az elvárások megváltoztak a homogén jellegű, erezet nélküli kövek mellett az igény mindösszesen három színre leegyszerűsödött "letisztult"=
fehér, szürke és fekete színekre.

A 2000-es évek elején még a gránit és márvány pultok profilozása nagyon változatos volt, minél nagyobb vastagság mellett a gömbölyítések rengeteg variációitól az egyedi, holkeres- nútos élkialakításig.
A minimál térhódítása után mindez megváltozott, minél vékonyabb vastagság mellett az igény mindösszesen egy profilra leegyszerűsödött "letisztult"= fózolt, szögletes élprofilra.

-Gránit és márvány pultok háttérbe szorítása, száműzetése:
konyhapultoknál a mesterségesen előállított vékonyka kerámia pultokra és műgyantából, márvány - gránit őrlemémyből, üveghulladékból kiöntött munkalapokra kitűzték a "modern, minimál, környezetbarát" zászlót és ugyanazon az áron értékesítették, mint a közkedvelt, klasszikus, elegáns megjelenésű brazil gránitokat.

Brazil hegyek gyomrából a gránit tömbök borzasztóan körülményes kibányászása, majd a szerpentines hegyi utakon hajókikötőkbe szállítása, ezt követően a gránit tömbök konténerhajón 10.000 km szállítása európai kikötőkbe, onnan olaszországi gyárakba szállítása és 3cm-es táblákra felvágása, majd innen kamionon állványokra láncolva 1.000 km-en át Magyarországra szállítási költségekkel együttesen összeadódik a gránit értékesítési ára.

Ezekkel a rendkívül költséges tételekkel létrejött magas brazil gránit konyhapult árával szinte teljesen megegyező áron értékesítették, a Magyarországtól mindössze pár 100 km-re lévő kelet-európai gyárakban mesterségesen előállított műgyanta, agglomerát pultokat és a márvány mintázatát lekoppintó kerámia munkalapokat, amik igazán csak gyengécske kőmásolatok.

Belsőépítészek, lakberendezők a kereskedőktől és a kivitelezőktől kapott jutalékért cserébe, ezeket a lekoppintott márvány és gránit másolatú, utánzatú konyhapultokat felcímkézték a "trendi, minőségi, korszerű" jelzőkkel és sikeresen elhitették a megrendelőkkel, hogy nagyon jól döntöttek és miért jártak jobban, mintha ugyanezért a pénzért eredeti gránit vagy márvány konyhapultot vásároltak volna.

Kérem csak telefonon keressenek!
Telefonszámom: +36 30/9 383-234

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 131495077

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás