Ár: 199 901 Ft
Helység: Veresegyház
Kategória: Egyéb

Sűrített levegős plazmavágó gép pilot ívgyújtással.
HF - magas frekvenciás technológiával.

Pilot ívgyújtású:
Az ívgyújtáshoz nem kell hozzáérinteni a pisztolyt a munkaanyaghoz. A kapcsoló megnyomásával bezárul az áramkör és kigyúl az ív.

Műszaki adatok Hálózati feszültség 230 V
Hálózati biztosíték 21 A; lomha
Üresjárati feszültség 280 V
Vágóáram 20 - 40 A
Munkaponti feszültség 20A / 88V ; 40A / 96V
Bekapcsolási idő 60%-on 40A (96V)
Bekapcsolási idő 100%-on 30A (92V)
Áramtényező (cosfi) 0,93
Légnyomás 4,5 Bar
Levegő szükséglet 120 liter / perc
Pisztoly működése pilot ívgyújtás
Minőségi vágás max 8 mm
Darabos vágás max 12 mm
Védelmi fokozat IP21S
Szigetelési osztály S
Méret 180 x 420 x 310 mm
Súly 12,2 kg

Alaptartozékok:
Munkakábel - 4m
Testkábel
Nyomásmérő - vízleválasztó

Mi is az a plazma?
A plazma a negyedik halmazállapot a szilárd, a folyékony és a légnemű mellett. A plazma ionizált gáz. Az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad, és az így keletkező anyag lesz a plazma: ionok és szabad elektronok keveréke.
Mivel az elektronok már nem lesznek az atomokhoz kötve, hanem szabadon mozoghatnak a plazmában, a plazma elektromosan vezetővé válik és az elektromágneses mezőkkel kölcsönhatásba lép.
A plazma minden esetben jóval forróbb a szilárd anyagok által kezelhető kb. 3.000°C foknál. A plazmaállapot csak igen magas hőmérsékleten, 10.000°C körül kezd kialakulni.

Plazmavágás
Az ionizáció a pisztoly-elektróda magas feszültségének köszönhetően jön létre. Az áramot a pisztoly és a munkaanyag között a pisztolyból kiáramló ionizált gáz, azaz a plazmaív vezeti. A plazmavágó pisztoly elektródája a negatív, a munkaanyag a pozitív pólus.
A rendkívül magas hőmérsékletű plazmaív olvasztja meg a munkaanyagot. A fémet olyan magas hőmérséklettel olvasztja meg, hogy az olvadt fémnek egy része elgőzölög. A keletkező fémgőz miatt fontos a védőmaszk viselete és a jól szellőző helyiség (elszívó!) biztosítása.

Levegő szerepe a plazmavágásban
Az el nem gőzölgő olvadt fémet a pisztolyból nagy nyomással kiáramló sűrített levegő fújja ki a vágási résből. Mivel a sűrített levegő felelős a fémolvadék eltávolításáért, a beállított légnyomás mértéke fogja befolyásolni a vágat felszínét. Minél magasabb légnyomással dolgozunk a megengedett határértéken belül, annál simább lesz a vágás felszíne. A javasoltnál magasabb légnyomás azonban nehezítheti az ívgyújtást, a nagyobb légáram ugyanis elfújja a kialakulóban lévő plazmaívet.
A levegő a pisztoly hűtéséért is felel (illetve lehet vízhűtéses pisztolyt is használni).

A gáz utánfolyás szerepe
A pisztoly lehűtése. A plazmavágás óriási hőmérsékleten történik, ezért a pisztoly élettartamának megőrzése érdekében fontos, hogy a vágás befejeztével legalább kb. 10 másodpercig hűtsük a pisztolyfejet.

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.