Ár: 1 100 Ft
Helység: Jobbágyi
Kategória: Lexikon, enciklopédia

Magyar irodalmi lexikon I- II- III.

Első kötet: A-K, 1963, 727 oldal
Második kötet: L-R, 1965, 639 oldal
Harmadik kötet: S-Z, 1965, 614 oldal

Fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrálva.

"A Magyar Irodalmi Lexikon cikkei felölelik az egész magyar irodalom történetét a legrégibb emlékektől napjaink irodalmi életéig, s bemutatnak minden számottevő írót, irodalomtörténészt, kritikust, esztétát, valamint az irodalom határterületein működő szakírót. Az életrajzi adatok mellett ismertetik és jellemzik az egyes alkotók munkásságát, felsorolják összes vagy legfontosabb műveiket, feltüntetik esetleges műfordításaikat, és áttekintik a róluk szóló bibliográfiát. Részletesen elemzi a lexikon az irodalomelméleti, irodalomszociológiai és irodalomtörténeti kategóriákat. Összefoglaló cikkek számolnak be a szomszédos országok magyar irodalmáról. Egyes cikkek a magyar irodalomban szereplő versformákat, mások az időszaki sajtótermékeket, az irodalmi társaságokat és intézményeket mutatják be. A lexikonkiadásunkban elsőként alkalmazott marginális illusztrációk is emelik a kötetek értékét. "

Főszerkesztő: Benedek Marcell
Szerkesztő bizottság: Bölöni György, Király István, Pándi Pál, Sőtér István, Tolnai Gábor
Kötéstípus: Fűzött keménykötés
Oldalak száma: 1.978
Méretek: 24,5 x 17,5 x 3,5 (cm)
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1963- 1965
Kiadó: Akadémiai Kiadó

Kérem, tekintse meg a többi új és antikvár hirdetésemet is, a képek fölött levő "B. Gabi további hirdetései" sorra kattintva, vagy az alábbi linken is közvetlenül elérve.

http://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=d18d1204353a5b82990db4bec0f5547f

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.