Ár: 1 500 Ft
Helység: Jobbágyi
Kategória: Lexikon, enciklopédia

Állam- és jogtudományi enciklopédia I- II.

I. kötet: A- J
II. kötet: K- Z

"Az Állam- és Jogtudományi Enciklopédia új jellegű kollektív munka, amely elvi-elméleti áttekintést nyújt a magyar jogrendszerről. Nem lexikális feldolgozás, tehát nem viszonylag rövid címszavakból áll, hanem teljes tanulmányokban tisztázza, hogy mi a szocialista felfogás az államról és a jogról. A munka tizenöt részre oszlik: állam- és jogelmélet, államjog-alkotmányjog, államigazgatási jog, pénzügyi jog, polgári jog, munkajog, mezőgazdasági jog, családjog, büntetőjog-bűnügyi tudományok, törvénykezési szervezet, polgári eljárásjog, büntetőeljárásjog, nemzetközi jog, nemzetközi magánjog, állam- és jogtörténet, valamint egy tudománytörténeti tanulmányokat magába foglaló fejezet.

Az enciklopédiát haszonnal forgathatják természetesen a jogászok elsősorban a jogalkalmazók: bírák, ügyészek, ügyvédek , valamint azok, akik bármely területen joggal foglalkoznak, de a jog iránt érdeklődők is valamennyien. A könnyebb tájékozódást élőfejek, utaló címszavak és részletes tárgymutató segítik."

Főszerkesztő: Szabó Imre
Szerkesztők: Szabó Imre, Nagy Lajos, Kovács István
Eörsi Gyula
Kötéstípus: Fűzött keménykötés
Oldalak száma: 1776
Méretek: 24,5 x 17,5 x 5 (cm)
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1980
Kiadó: Akadémiai Kiadó

Kérem, tekintse meg a többi új és antikvár hirdetésemet is, a képek fölött levő "B. Gabi további hirdetései" sorra kattintva, vagy az alábbi linken is közvetlenül elérve.

http://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=d18d1204353a5b82990db4bec0f5547f

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.