Ár: 490 000 Ft
Helység: Szolnok
Kategória: Érme, pénz, papírpénz

Eladó egy Nemzetünk nagyja 72 db-os tükörveretű, ezüst érmegyűjtemény (teljes kollekció), mindegyik érem kapszulában, hibátlan állapotban, igazoló tanúsítvánnyal, elegáns díszdobozban, csak egyben.

A "Nemzetünk nagyjai" című gyűjtemény tükörveretű színezüsttel gazdagon bevont érmei azon személyiségeket vonultatják fel, akik a legnagyobb hatással voltak történelmünk alakulására, vagy akiket a magyar közgondolkodásban egyöntetűen hősként tisztelnek.
A legnagyobb történelmi személyiségek emlékét foglalja tükörveretű veretbe.
A teljes gyűjtemény összesen 72 darabból áll, melynek első darabja a magyar történelem egyik legnagyobb alakja, a forradalmi lelkületű Kossuth Lajos tiszteletére kibocsátott, színezüsttel gazdagon bevont emlékérem.
Az emlékérmek aprólékos gonddal megtervezett, pompás motívumai méltó emléket állítanak a történelem legnagyobb királyainak, hőseinek, sportolóinak és művészeinek!
A sorozat darabjai között gyűjtőink a tatár dúlás után romokban heverő országot újjáépítő, "második honalapító" IV. Béla királyunkkal, a magyar nép szabadságáért küzdő II. Rákóczi Ferenccel és Bartók Bélával, a XX. század egyik legnagyobb zeneszerzőjével is találkozhatnak.

Nemzetünk Nagyjai
Az érmek numizmatikai adatai:

Anyag: ezüst
Minőség: tükörveret
Finomság: 0,999
Méret: 35 mm
Súly: 10,37g
A teljes gyűjtemény 72 darabból áll.

Szimbolikus hátlap: 1100 év történelme
Az érmek egységes hátoldalán nemzeti kiscímerünk látható, előtérben két történelmi jelképpel: balról az Árpád-sávos, jobbról a kettős kereszttel és hármas halommal ellátott pajzzsal. A kiscímernek e két alkotóeleme jól érzékelteti Kárpát-medencei történelmünk ezerszáz évét, hisz az Árpád-sávos címer a kora-középkorra, a kettős keresztes a késő-középkorra, míg a kettőből születő Szent Koronás kiscímer a magyarság újkori történelmére utal. Sávos zászló Szent István lándzsás dénárján tűnik fel először; II. András már bizonyítottan használta az Árpád-sávos címert. A kettős kereszt a 12. századtól használatos királyaink jelképrendszerében, III. Béla korában pajzson, IV. Bélának már a pénzein is. Később a kereszt alátámasztásául megjelenik a hármas halom a magyar királyi címereken - ez utóbbi a Magyar Királyság egykori északi határát alkotó három hegyvonulatot, a Mátrát, a Tátrát és a Fátrát jelképezte. A fenti két címernek az egyesüléséből keletkezett tehát az éremkép hátterében lévő Szent Koronás magyar kiscímer, amely a 19. század elejétől ismert. Az "Isten áldd meg a magyart!" köriratot Kölcsey Ferenc nemzeti himnuszunkká vált "Hymnus, a' Magyar nép zivataros századaiból" című 1823-as költeményének első szavai alkotják.

Átvétel Veszprémben, vagy Szolnokon, egyeztetés alapján. Illetve postán is megoldható előreutalás után. A postaköltség a vevőt terheli. A postázó cég hibáiból adódó problémákért felelősséget nem vállalok. Csere nem érdekel.
Az ár nem alkuképes.

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.