Ár: 350 Ft
Kerület: IX.
Kategória: Szépirodalom

Francia szerző könyve az egykori francia gyarmatról. Vallomás és emlékezés egyben. Lapjain egybeötvöződik a véres múlt a még véresebb jelennel. Szomorú és ugyanakkor optimista könyv. Nem magyaráz, nem akar egy csapásra bevilágítani minden összefüggésbe. Megelégszik azzal, hogy mesél. Történeteket hallunk, amelyekből kibomlik a francia gyarmatosítás kezdetének képe, képeket látunk, amelyek elénk idézik a mai dél-vietnami városok utcáit és embereit. És felidézik egy puha léptű, törékeny testű, de törhetetlen szellemű vietnami asszony, Xuan alakját. Xuan lágy nőiessége jelképpé magasodik: a testére feszülő könnyű nadrág és puha kék selyemblúz elénk villan a saigoni utcán és a partizánok között, a dzsungel homályában: franciául cseveg és vietnami nyelven viszi az utasításokat harcoló honfitársainak. A megalkuvást nem ismerő harc és a győzelem jelképe ő.

Raymon Jean kegyetlenül kemény és szívbe markoló könyve közelebb hozza hozzánk, még érthetőbbé teszi a harcoló Vietnamot. Szép és igaz könyv a Trópusi zápor. Megérdemelten nyerte ela nagy francia kommunista, Claude Vaillant-Couturier által alapított díjat.

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.