Ár: 490 Ft
Kerület: IX.
Kategória: Szépirodalom

Mennyei utazás - klasszikus amerikai kisregények 550.-
Herman Melville - Billy Budd
Lafcadio Hearn - Chita
Mark Twain - Mennyei utazás (Töredékek Stromfield kapitány naplójából)
Hamlin Garland - Fent a hegyek közt
Stephen Crage - A bátorság kokárdája

Az amerikai irodalom kibontakozását és első nagy virágkorát bemutató kötet változatos témavilágot tár az olvasó elé. Található benne szimbolikus vonatkozásokkal átszőtt, romantikus tengerészballada; riportszerűen izgalmas, költői szépségű leírás egy természeti katasztrófáról; remek humorú szatíra a XIX. században oly divatos misztikus spekulációkról; illúziórombolóan realisztikus, drámai jelenet az igazi vadnyugat, a nyomorgó kisfarmerek életéből; s végül egy naturalista lélek- és helyzetelemzés: a polgárháború nem épp romantikus élményeinek megrendítő krónikája.
A kisregényeket összefüggő korképpé rendező vezérmotívum: az Utazás tengeren és prérin, mennyben és földön. S az újra meg újra megfogalmazott nagy élmény: Amerika a földrész, a nemzet, az ember fölfedezése.

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.