Ár: 450 Ft
Kerület: IX.
Kategória: Egyéb

Az Amistad rabszolgahajó esete híres ügy a XIX. századi Egyesült Államok történetében. Afrikából elhurcolt, Kuba partjai előtt fegyverre kelt rabszolgák kerítették hatalmukba az Amistadot 1839 nyarán. Amikor a hajó tulajdonosai Afrika helyett Új-Anglia partjaira vezették a vitorlást, senki sem hitte volna, hogy néhány tucat mezítelen, mandingo nyelven beszélő néger miatt egy nemzedéknyi időre diplomáciai viszályba bonyolódik három nagyhatalom. Senki se hitte volna, hogy a fekete hajó a rabszolgaság elleni küzdelem jelképévé magasztosul, s az Egyesült Államok volt elnöke, az agg John Quincy Adams képviseli majd az amisztádók ügyét a washingtoni Legfelsőbb Bíróság előtt.

Különféle bírói fórumok előtt zajlik a vita: gyilkosok-e az Amistad rabszolgái, vagy talán önvédelemből öltek? Egyáltalán emberek? Vagy inkább két lábon járó vagyontárgyak? És mi legyen velük? Haljanak kínhalált a havannai vérpadon, vagy szállítsák vissza őket a fekete földrészre, amely már annyit szenvedett? Erről szól a Fekete odüsszeia

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.