Ár: 1 700 Ft
Kerület: IX.
Kategória: Szépirodalom

Ki ne ismerné Herman Woukot, a neves színműírót, több világhírű bestseller szerzőjét? Mindenki ismeri.
És azt ki tudja, hogy Herman Wouk szombattartó, kóser, hithű zsidó? Ezt senki sem tudja.
Márpedig e könyv megjelenésében rendkívül fontos szerepet játszik mindez. Ez a tény ugyanis nem közismert. Más oldalról viszont éppen ez a tény nevezetesen, hogy egy világhírű kortárs író vallásos zsidó lehet bír különös jelentőséggel: ezért fontos, hogy elterjedjen a köztudatban.
A magyarországi köztudatban.
Miért fontos ez? Azért, hogy a magyarországi zsidók megtudják, érzékeljék: egy hűséges amerikai állampolgár, aki angolul írt könyveivel tett szert nem is kis hírnévre, lehet egyúttal öntudatos, identitásához hű, vallásához ragaszkodó zsidó is. A konklúzió magától kínálkozik: ha Amerikában létezhet ilyen, akkor nincs oka, hogy Magyarországon ne létezzék
A nem zsidó olvasó első kézből származó ismereteket szerezhet az amerikai társadalomban élő zsidókról, és tanulságos következtetéseket vonhat le itteni zsidó barátaival és ismerőseivel kapcsolatban.
Wouk írja könyvéről: Úgy gondoltam, annak a talán néhány ezer zsidó testvéremnek írom, akik szeretnének többet tudni a hitről, de nem járatosak a héberben, vagy nincs idejük, hogy elolvassák az alapműveket. Ehelyett szabálytalan útmutató és kézikönyv lett belőle zsidók és keresztények számára. Ezért kapta A zsidó életforma alcímet. Azoknak írtam ezt az őszinte könyvet, akik keresik az Utat, s azoknak, akik csak kíváncsiak rá: mindenkinek, aki szeretne pontos és igaz képet alkotni örök népünkről.
Herman Wouk a zsidó népre gondol, amikor azt írja: népünk

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.