Ár: 3 000 Ft
Kerület: XI.
Kategória: Szépirodalom

Gerald Clarke: Capote (Truman, Életrajz)

Gerald Clarke Capote című, Truman Capoe-ról szóló, életrajzi könyve. .

Használt, jó állapotban, lásd képeken. Kemény kötés, védőborító. Magyar nyelvű. 626 oldalas. Fényképekkel illusztrálva.

Kiadás éve: 2006
Kiadó: Európa
Kötés típusa: keménykötés

Személyes átvétel a Négyes metró megállóiban.

email címem: gabor.vag@gmail.com

Kb. egész nap figyelem az emailjeimet, írjon bátran.

Postázni is tudom.

Sok könyvet hirdetek most.

Tartalom:

1988-ban, négy évvel Truman Capote halála után jelent meg először Gerald Clarke könyve, és tizenhárom héten át vezette a sikerlistákat. Az amerikai irodalom történetében még soha egyetlen író életrajza sem váltott ki ilyen tömeges érdeklődést, s ennek magyarázata Truman Capote írói karrierjének, sorsának, sikereinek és kudarcainak különös drámaiságában rejlik. Nagy történet, nagyszerűen megírva nemcsak egy élet aprólékos rekonstruálása, hanem hasonló tényregény, a tragédiához vezető összetett belső motívumok feltárása, mint amilyen Capote főműve, a Hidegvérrel.

Egy alacsony, madárhangú fiú az 1940-es évek közepén publikált néhány elbeszélést New York-i folyóiratokban, s egyszeriben kinevezték csodagyereknek, az új amerikai próza üdvöskéjének. Más idők jártak akkor: az amerikaiak még sokkal többet olvastak, akár egyetlen elbeszélés is esemény lehetett, az izgalmas írók igazi sztárok voltak bulvárlapok lesték minden lépésüket. És Capote izgalmas volt: gyermekien szép és pimaszul rámenős valósággal elcsábította a fényképezőgépet és az olvasókat.

Jöttek a finom, artisztikus kisregények a Más hangok, más szobák, A fűhárfa, az Álom luxuskivitelben , amelyekben Capote főként alabamai gyerekkorának élményeit fogalmazta meg, magányát, lelki gyötrelmeit, homoszexualitásának vállalását, de az igazi nagy témát még nem találta meg. Különös őszinteségével, bravúros, érzéki stílusával már rabul ejtette az olvasókat, s az amerikai társasági élet és kultúra legnagyobb alakjaival barátkozhatott Tennessee Williamstől kezdve Marilyn Monroe-ig, de tudta, hogy még meg kell írnia az amerikai nagyregényt. Neki, és nem másnak. Emésztő becsvágy élt benne sikerre, hírnévre, pénzre vágyott; bár mindezek mögött talán nem volt más, mint a vágy, hogy elismerjék és szeressék, mert ezt a szeretetet anyjától és apjától sohasem kapta meg.

És aztán jött a nagy téma egy kansasi kisvárosban hidegvérrel meggyilkoltak négy embert , a hosszú éveken át tartó kutatás, a rengeteg beszélgetés a két gyilkossal (egyikben Capote szinte önmaga sötét felét találta meg), majd az addigra már Amerika-szerte hisztérikusan várt regény megjelenése, az óriási népszerűség, a rengeteg pénz és aztán az alkohol és a kábítószerek, az írói hanyatlás Truman mindent elért, amire vágyott, de van, amikor ez is kevés. Ennek a lelki drámának a regénye Gerald Clarke könyve.

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.