Ár: 350 Ft
Kerület: IX.
Kategória: Szépirodalom

Az építőipari proletárok 1935 júliusi-augusztusi sztrájkjának történetét meséli el regényében Földes Mihály személyes részvételének tárgyi emlékeivel hitelesítve a sokágú, izgalmas cselekményt. A rendőrség és a hírhedt DEF detektívkopóit csakúgy munka közben látjuk, mint a sztrájktanya vezetőit és a külvárosok nincstelen, kitaszított embereit. Összecsapásuk pedig sok bonyodalmon, belső ellentéteken és félreértéseken keresztül a harcban kikovácsolódó munkásegység politikai és erkölcsi jelentőségének, sikerének tanulságait sugalmazza.
Különösen érdekes alakja a mindvégig élénk cselekményű regénynek egy bizonyos Hertelendy, az intellektuális detektív, aki saját pecsenyéjét szeretné sütögetni a nyomozás tüzében. Rajta keresztül és körülötte a burzsoázia egymással is marakodó típusai elevenednek meg, a kisszerű üzelmek hiénáitól kezdve a fasizálódó országvezetés felső köreiig.
Markáns jellemű munkások világa egészíti ki a képet, olyan emberek sorsa, külső és belső küzdelme, akiket osztálytudatuk szilárdsága vagy formálódása avat a proletariátus és az egész nép hivatott vezetőivé."

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.