Ár: 2 000 Ft
Kerület: V.
Kategória: Egyéb

A színes albumban Európa legcsodálatosabb fővárosának panorámaképei mellett remek fotókat láthatunk a legszebb épületekről, parkokról, nevezetes helyekről, képzőművészeti alkotásairól.

"A három település 1872-ben elhatározott egyesítésével megszülető Budapest a múlt század utolsó évtizedeiben vált nemcsak fővárossá, hanem akkori léptékkel-mértékkel mérve világvárossá. Nemcsak közigazgatási központja volt a mainál lényegesen nagyobb Magyarországnak, hanem ipari, kereskedelmi, közlekedési, szellemi, művészeti, oktatási és nem utolsósorban építészeti centrum, melyről a körutak sugárutak, a középületek, templomok, főnemesi paloták, bérházak, banképületek, iskolák, egyetemek stb. fényesen tanúskodnak. Az eklektika, majd szecesszió stílusában született világváros virágzó, kisugárzó, a Kárpát-medence szinte minden pontján érezhető és ható életét az I. világháborúig élte. Már ez időben is, de még inkább ma egyre jobban érezhetők, élvezhetők a történelmi rétegek: a város eklektikus, de nem csak a szó építészettörténeti értelmében, hanem úgy is, hogy egymás mellett-felett jól megférnek az ókori, középkori és újkori értékek Modern környezetben Pannonia provincia emléke barokk házak középkori részletekkel, eklektikus-szecessziós épületek között barokk templomok, klasszicista paloták a modern szállók árnyékában. Mindezeket megmutatja e szép könyv."

Dercsényi Balázs

Az Arany J. vagy a Kossuth tér metróállomásnál átvehető.

Kérem, nézze meg a többi hirdetésemet is.

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.