Ár: 1 000 Ft
Kerület: XXII.
Kategória: Szépirodalom

Eladó a képeken látható újszerű könyv.

Sarah Dunant: A kurtizán és a törpe

Bujaság és intrika a reneszánsz Velencében Velence, XVI. század: a város fénykorát éli, egyszerre gazdag és szegény, vallásos és haszonleső, gyönyörű és romlott. A kurtizán Fiammetta, és segítőtársa, a törpe Bucino Róma 1527-es kifosztása után menekül ide, gyomrukba(!) rejtve vagyonuk maradékát. Minden bátorságukat és ravaszságukat latba vetve lassan a velencei társadalom elismert figuráivá válnak. Tökéletes párost alkotnak ők ketten: az élésnyelvű törpe és a gyermekkorától mások kényeztetésére nevelt, vibráló személyiségű úrnő; a kor divatos meghatározása szerint egy őszinte kurtizán. Ám ahogy szerencsecsillaguk emelkedik, úgy sokasodnak a szövetségükre veszélyt jelentő viharfelhők is. A legnagyobb kihívást egy fiatal, rokkant nő jelenti, aki lassan a szívükbe lopja magát, de közben a biztos pusztulás felé sodorja őket A kurtizán és a törpe: lebilincselő történet a gyönyör bűneiről és a bűn gyönyöreiről.

Főhősünk a törpe Bucino meséli el nekünk Fiemmetta, Vittorio Foscari, La Draga és Aretino történetét. Kitalált szereplők, kivéve Aretino a költő, Tiziano a festő.

Korhű szóhasználatú könyv.

Eredeti ára: 2690 Ft.

Athenaeum, Budapest, 2006
360 oldal
ISBN: 9639615234
Fordította: Sóvágó Katalin

https://moly.hu/konyvek/sarah-dunant-a-kurtizan-es-a-torpe

Címkék: 16. század regény reneszánsz romantikus történelem Velence pornográf pajzán erotikus

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.