Ár: 1 800 Ft
Kerület: IX.
Kategória: Egyéb

Arthur Ernest Wilder-Smith 1915-ben Readingben, Angliában született jómódú családba. Diplomáját az oxfordi egyetem természettudományi karán szerezte, majd 1941-ben a readingi egyetemen szerves kémiából doktorált. 1945-49 között rákkutatást végzett. Majd egy svájci gyógyszergyár kutatórészlegének vezetője, 1955-64 között pedig a genfi egyetem professzora. Itt munkáját újabb doktorcímmel honorálták (1964); még ugyanebben az évben Zürichben kapta meg a 3. doktori címet. 1957-60-ban vendégelőadó a chicagoi, 60-62-ben pedig a norvégiai Bergen egyetemen. 1964-71-ben kinevezett professzora az illinoisi Medical Center valamint 1969 óta az ankarai Haceteppe egyetem orvosi karának. 1972-77 között tanácsadó egy kábítószerek hatását vizsgáló intézetben.
Több mint 50 tudományos értekezést jelentet meg. Ismert és keresett előadó, elsősorban a diákság körében, Európában ugyanúgy, mint az Egyesült Államokban. Kedvelt témája pl. A darwinizmus és korunk gondolkozása, A pharmakológiai kutatás fejlődése és a kábítószerekkel való visszaélés jelentősége. Előadásaiért sok kitüntetésben volt része. Egy ilyen alkalommal diákjai ezt mondták róla: Wilder-Smith nemcsak jobb tudósokká nevelt minket, hanem jobb emberekké is.
Ebben a könyvében a szerző világosan kifejti, hogy a hit alapja elsősorban az értelem, nem pedig az érzelem, amely csak annak van alárendelve. Az értelem meggyőzi a mai modern, informált embert Isten Igéjének igaz voltáról. Így jutunk el arra a meggyőződésre, hogy Jézus Krisztus az Isten fia. Lelkiismeret és engedelmesség most már összhangban munkálkodnak azért, hogy a hit örömteljes megtapasztalásában részesüljön. Az értelem és érzelem kérdéseit a szerző egy humorral fűszerezett történet köntösébe öltöztette. A beszélgetések a neander-völgyiek és a modern emberek között folynak meggyőző módon

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.